Nederlandse Olympische campagne van start in Tokio: hier is op wie je moet letten

Nederlandse Olympische campagne van start in Tokio: hier is op wie je moet letten

Churandy Martina en Keet Oldenbeuving tijdens de ceremonie. Foto: Robin van Lonkhuijsen

Zo’n 40 van het 288-koppige Nederlandse team op de Olympische Spelen in Tokio namen vrijdag deel aan de openingsceremonie, met de delegatie onder leiding van de oudste en jongste atleten van Nederland.

Sprinter Churandy Martina, 37, neemt deel aan zijn vijfde en laatste wedstrijden en deelt de vlagplicht met het jongste lid van het team, skateboarder Keet Oldenbeuving, die net 16 is.

De games, die vanwege de coronaviruspandemie uit 2020 zijn uitgesteld, lopen tot 8 augustus, grotendeels buiten het bereik van toeschouwers en onder strikte Covid-controles.

Nederland heeft hoge verwachtingen dit jaar en TeamNL heeft zich ten doel gesteld om in de top 10 van de medailles te eindigen. De Nederlanders hebben zich gekwalificeerd om deel te nemen aan 34 van de 50 Olympische disciplines en zouden volgens statistici een recordaantal medailles kunnen behalen.

Hier is een lijst van slechts enkele van de belangrijkste data voor evenementen met kanshebbers op Nederlandse medailles.

25 juli: wegwedstrijd dames, zwemmen

De Nederlandse vrouwen domineren de sport en Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Demi Vollering zullen naar verwachting in ieder geval het zilver tussen hen oppikken.

Bij het zwemmen wordt het estafetteteam 4×100 vrije slag voor dames ook beschouwd als een medaillekandidaat.

26 juli, cross country mountainbiken, zwemmen
Mathieu van der Poel, die deze zomer zes dagen de gele trui van de Tour de France droeg, is een belangrijke kanshebber voor de titel cross country mountainbike, die volgens weersvoorspellers kan plaatsvinden. te midden van een tropische storm.

Vandaag is de finale van de 100 meter schoolslag voor heren, met Arno Kamminga een sterke kanshebber voor de gouden medaille.

27 juli, triatlon dames, roeien en judo
Maya Kingma heeft een buitenkans op het brons. In Judo komen Sanne van Dijke en Noel van ‘t End, de wereldkampioen van 2019, in actie.

28 juli: heren en dames quad sculls, wielertijdritten
Het Nederlandse team van Dirk Uttenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten en Koen Metsemakers zijn favoriet voor het goud in dit roeievenement

Ook het Nederlands roeiteam en de Europese kampioenen reining – Ellen Hogerwerf, Karolien Florijn, Ymkje Clevering en Veronique Meester – komen in actie.

Tom Dumoulin, Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen nemen deel aan de tijdritten bij de mannen en vrouwen.

29 juli, roeien, judo en hockey
Isle Paulis won goud bij de dames lichtgewicht dubbeltwee in Brazilië en hoopt de truc te herhalen met nieuwe partner Mareike Keijser

Er staan ​​nog geen medailles op het spel, maar het Nederlandse en Britse dameshockeyteam ontmoeten elkaar om 12.00 uur in wat een herhaling is van de finale in Brazilië, die Groot-Brittannië won na strafschoppen. Donderdag treffen de twee herenteams elkaar ook.

Guusje Steenhuis is een Nederlandse medaille hoopvol in het judo-evenement onder de 78 kilo.

30 juli: BMX, zwemmen
Een spectaculaire sport waarin Niek Kimmann, Twan van Gendt en Laura Smulders als serieuze kanshebbers worden gezien.

Heats voor het 50 meter vrije slag zwemmen voor dames, waarin Ramoni Kromowidjojo een medaille mogelijk maakt.

31 juli: 100 meter dames
Nederland zal waarschijnlijk geen medaille pakken, maar gouden meid Dafne Schippers hoopt op een plaats in de finale.

1 augustus: zeilen
Marit Bouwmeester, verdedigend Olympisch kampioen, komt in actie in de klasse Laser Radial.

2 augustus: 5.000 meter dames
De beste hoop van Nederland op goud op de baan, Sifan Hassan is dit jaar in topvorm en hoopt haar medailles te kunnen vergroten.

3 augustus: wielerploeg sprint
Het Nederlandse team van Matthijs Buchli, Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland zijn sterke kanshebbers voor een medaille

4 augustus: Open water zwemmen en 400 meter
Sharon van Rouwendaal wil haar Rio-gouden medaille verdedigen in het open water zwemmen voor vrouwen, terwijl Femke Bol in actie is op de 400 meter horden en ook een medaille hoopvol.

5 augustus: open water zwemmen, hockey heren
Ferry Weertman pakte net als Rouwendaal goud in Brazilië en hoopt ook op een herhalingsoptreden. Ook de herenhockeyfinale vindt vandaag plaats.

6 augustus: hockey- en voetbalfinales dames
Het Nederlandse dameshockey heeft een indrukwekkend record met goud in Peking, Londen en daarna zilver in Rio. Ze zijn dit jaar favoriet voor de olympische titel.

Ook het Nederlands damesvoetbalelftal, tweede op het WK 2019, hoopt op een finaleplaats.

7 augustus: 10.000 . dames
Sifan Hassan komt weer in actie, dit keer op de 800 meter bij de dames. Wordt het een dubbele?

8 augustus: damesboksen, handbal
Middengewicht bokser Nouchka Fontijn staat in de ring en hoopt haar in Rio gewonnen zilveren medaille in ieder geval beter te maken. En als het dameshandbalteam het zo goed heeft gedaan als gehoopt, vindt die finale plaats op de laatste dag van de Olympische Spelen.

Voor meer internationale hoogtepunten, zie de Olympische website van de BBC en voor de volledige dienstregeling, Olympics.com.

Koning Willem-Alexander opent Olympisch festival Scheveningen. Foto: Remko de Waal ANP

Ondertussen is koning Willem-Alexander teruggevlogen van vakantie om het Nederlands Olympisch Festival officieel te openen op het strand van Scheveningen.

Het Beach Stadium heeft gigantische schermen waarop Olympische evenementen kunnen worden gevolgd en bezoekers kunnen ook een verscheidenheid aan Olympische sporten uitproberen.

‘We kunnen niet bij je zijn in Tokio, maar we zullen je gebeurtenissen volgen en hebben er vertrouwen in dat de wedstrijden een groot succes zullen worden’, zei de koning in een verklaring voor het Nederlands Olympisch team. ‘Nederland kijkt uit naar je optredens. Doe graag mee.’

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment