Nederlandse ministers spreken afschuw uit, roepen op tot onderzoek naar wreedheden Bucha

Nederlandse ministers spreken afschuw uit, roepen op tot onderzoek naar wreedheden Bucha

Nederlandse ministers hebben hun afschuw uitgesproken over de doden van Oekraïense burgers door Russische troepen terug te trekken in de stad Bucha eerder deze week, en riep op tot een volledig onderzoek.

Volgens cijfers van het Oekraïense parket zijn meer dan 400 lichamen gevonden in de buitenwijk van Kiev, van sommigen met de handen op de rug gebonden. Ongeveer 280 lichamen zouden worden begraven in een massagraf in de stad.

De meldingen van oorlogsmisdaden moeten worden gedocumenteerd en Nederland en zijn bondgenoten ‘rusten niet voordat de daders verantwoordelijk kunnen worden gehouden’, zei premier Mark Rutte.

Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra zei dat Nederland ‘lopende onderzoeken’ ter plaatse ondersteunt.

De Volkskrant zei in een analyse dat, hoewel regeringsleiders oproepen tot een onderzoek naar ‘vermeende’ oorlogsmisdaden, er ‘echt geen twijfel over bestaat dat ze hebben plaatsgevonden’.

Maar het verzamelen van bewijs is cruciaal en als een officier van justitie wil bewijzen dat Rusland de oorlogsregels heeft geschonden, zijn ooggetuigenverslagen van cruciaal belang, zegt advocaat Geert-Jan Knoops die werkt voor het Internationaal Strafhof in Den Haag. NOS.

‘In de rechtszaal moeten alle andere scenario’s worden uitgesloten, en daarvoor heb je mensen nodig die getuigen van wat ze hebben gezien’, zegt Knoops tegen de omroep.

Bewijs

Bewijs wordt al op de grond verzameld door de rechtbank en mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, die probeert met zoveel mogelijk mensen te praten die mogelijk getuige zijn geweest van de wreedheden in Bucha.

Nieuwe sancties tegen Rusland zijn ook in de maak, zeiden Europese leiders dit weekend. De Baltische staten zijn nu Russisch gas boycotten en de Duitse minister van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat de rest van Europa op zijn minst de mogelijkheid moet bespreken om hetzelfde te doen.

Niettemin, de Volkskrant zei in een redactioneelhet Nederlandse kabinet heeft tot dusver de opname uitgesteld ‘echte maatregelen en echte opofferingen’.

Deze verschrikkelijke misdaden worden nog steeds gedeeltelijk gefinancierd door Nederland, door de voortdurende aankoop van Russische olie en gas’, aldus de krant. Argumenten van klimaatminister Rob Jetten, dat Nederland dit alleen kan doen als onderdeel van een Europees blok, is ‘onzin’, aldus de Volkskrant.

Het kabinet is zaterdag een publiekscampagne gestart om consumenten minder gas te laten verbruiken’, aldus de krant.We moeten de centrale verwarming terugbrengen naar 19 graden en korter douchen. Maar de industrie kan blijven doen wat ze altijd doet… het wordt tijd dat ook de overheid in actie komt.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment