Nederlandse marktautoriteit voegt 5 miljoen euro toe aan betalingsboete voor datingapp van Apple

Nederlandse marktautoriteit voegt 5 miljoen euro toe aan betalingsboete voor datingapp van Apple

De herziene voorwaarden die Apple heeft opgesteld voor aanbieders van datingapps zijn onredelijk en creëren onnodige drempels voor makers, oordeelde de Consumenten- en Marktvereniging.

In de nieuwe voorwaarden van Apple staat dat aanbieders van datingapps een geheel nieuwe app moeten ontwikkelen als ze gebruik willen kunnen maken van een alternatief betalingssysteem – zoals vorig jaar door de ACM is bevolen.

De ACM vertelde Apple afgelopen augustus dat het de voorwaarden voor opname in de Nederlandse App Store moest aanpassen, zodat aanbieders van datingapps andere betaalsystemen kunnen gebruiken dan die van Apple.

Vorige maand zei de ACM dat Apple niet ‘voldeed aan de eisen’ en nu de eerste dwangsom moet betalen.

In weer een andere uitspraak zegt de ACM nu dat de nieuwe voorwaarde die Apple stelt niet alleen onredelijk is, maar ook op gespannen voet staat met de eerdere.

App-makers verplichten om een ​​volledig nieuwe app te maken om alternatieve betaalsystemen te kunnen gebruiken, verhoogt hun kosten en zal ook gevolgen hebben voor consumenten die van systeem moeten veranderen, aldus de ACM.

Het bureau heeft nu nog eens € 5 miljoen aan boetes toegevoegd aan het groeiende aantal waarmee de Amerikaanse technologiegigant wordt geconfronteerd, waardoor het totaal op € 20 miljoen komt.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment