Nederlandse luchtvaartmaatschappijen schrappen mondkapjes uit angst voor agressieve passagiers

Nederlandse luchtvaartmaatschappijen schrappen mondkapjes uit angst voor agressieve passagiers

De Nederlandse vlaggenschipmaatschappij KLM en dochteronderneming Transavia zullen vanaf 23 maart niet langer toezicht houden op het verplicht dragen van maskers in hun vliegtuigen, zo hebben de luchtvaartmaatschappijen bevestigd.

De Nederlandse regering heeft de verplichting om een ​​masker te dragen in het openbaar vervoer opgeheven, maar zei dat het op zijn plaats zou blijven, zowel op luchthavens als in vliegtuigen, in overeenstemming met de EU-richtlijnen.

Het besluit leidde echter tot boze reacties vanuit de luchtvaartsector. ‘Dit veroorzaakt niet-naleving en woede’ [among passengers] en brengt de vliegveiligheid in gevaar’, zegt een woordvoerder van Transavia NH Nieuws.

KLM beschreef het besluit van de regering als ‘teleurstellend’ gezien het feit dat in heel Nederland maatregelen worden versoepeld. ‘De sector overweegt deze aanpak’ [to airlines] ongepast, gezien de fase waarin de pandemie zich nu bevindt’, aldus een woordvoerder vertelde RTL.

Ook chartermaatschappijen TUI en Corendon zeiden dat ze passagiers niet langer verplichten om gezichtsmaskers te dragen vanwege agressie tegen vliegtuigpersoneel.

De luchtvaartmaatschappijen zeiden dat ze het belang van het dragen van gezichtsmaskers aan boord van het vliegtuig zullen benadrukken, maar dat er geen sancties zullen volgen als mensen weigeren.

Ander wijzigingen in de reisvoorwaarden werden verwelkomd door de luchtvaartmaatschappijen.

Mensen die vanuit de EU of een Schengenland naar Nederland reizen, hoeven vanaf 23 maart niet meer te bewijzen dat ze zijn ingeënt of negatief getest en ook EU-onderdanen die van buiten de EU naar Nederland reizen, hoeven geen negatief bewijs meer te tonen. test.

Nederlanders die naar het buitenland reizen, hebben echter nog steeds een QR-code of Digitaal Covid-certificaat nodig om andere EU-landen binnen te komen.

De huidige regels voor niet-EU-onderdanen die van buiten de EU naar Nederland reizen, blijven van kracht, hoewel er uitzonderingen zijn voor mensen die zijn ingeënt of onlangs zijn hersteld van het coronavirus en die een specifieke reden hebben om te reizen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment