Nederlandse koning jaagt wel op landgoed Het Loo, ‘één dag per jaar’, bevestigen ambtenaren

Nederlandse koning jaagt wel op landgoed Het Loo, ‘één dag per jaar’, bevestigen ambtenaren

Koning Willem-Alexander jaagt gemiddeld één dag per jaar op zijn landgoed Het Loo, Rijksinformatiedienst RVD dinsdag bevestigd.

Het landgoed, in de Veluwse heideregio, is jaarlijks van 15 september tot 25 december gesloten vanwege wat de overheid ‘privacyredenen’ noemt. De wijdverbreide veronderstelling was echter dat het koningshuis de periode voor de jacht reserveerde.

De RVD heeft nu bevestigd dat er op het landgoed wordt gejaagd, maar zegt dat 90% wordt uitgevoerd door professionele jachtopzieners die in dienst zijn van de koninklijke familie om de dieren in het wild te beheren. Wel jagen sommige leden van de koninklijke familie en hun gasten wel onder toezicht, als ze een vergunning hebben, aldus de RIVD.

Lokale bewoners, dierenbeschermingsorganisaties en politieke partijen hebben het hele jaar door campagne gevoerd voor openbare toegang en vorig jaar vroegen parlementsleden de regering om opheldering over de kwestie, vooral omdat de koning elke vijf jaar een subsidie ​​van € 4,7 miljoen voor het landgoed ontvangt .

Landbouwminister Carola Schouten zei deze zomer dat de koning zich vanaf 2022 aan dezelfde regels moet onderwerpen als elk ander natuurgebied om in aanmerking te komen voor de subsidie. Dat betekent dat het park maar één week per jaar gesloten mag zijn.

Het Loo was vroeger eigendom van de overgrootmoeder van de koning, koningin Wilhelmina, die in 1959 6.700 hectare domein aan de staat afstond op voorwaarde dat het koningshuis het land in gebruik mocht hebben.

Als de koning ervoor kiest om het onderhoud van het landgoed uit eigen zak te betalen, kan hij zelf de openingstijden bepalen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment