Nederlandse Kamerleden stemmen voor nieuwe plafonds voor politieke donaties

Nederlandse Kamerleden stemmen voor nieuwe plafonds voor politieke donaties

Parlementsleden hebben gestemd over plannen om strengere limieten te stellen aan politieke donaties, waaronder een plafond van € 100.000 voor giften van particulieren.

De parlementsleden hebben ook gestemd om de namen te publiceren van alle donateurs die meer dan € 1.000 aan een partij schenken, waardoor de huidige limiet van € 4.500 werd verlaagd, en steunden opnieuw een volledig verbod op buitenlandse donaties.

Extreem rechtse partijen PVV en FvDevenals de regerende VVD en D66, hebben de afgelopen jaren allemaal omvangrijke donaties uit het buitenland gekregen.

Het voorstel om een ​​maximum aan donaties te stellen is opgesteld door onafhankelijk Kamerlid Pieter Omtzigt en SP’er Renske Leijten. Ze zeggen dat de omvang van sommige donaties het politieke systeem schaadt en aanleiding geeft tot mogelijke belangenconflicten.

Nederlandse politieke partijen in de Tweede Kamer worden grotendeels gesteund door de belastingbetaler, op basis van hun ledental en aantal Kamerleden.

De nieuwe regels zullen pas worden ingevoerd als er ontwerpwetgeving is opgesteld en door beide kamers van het parlement is aangenomen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment