Nederlandse inflatie stabiliseert op 9,6% nu voedsel en brandstof in prijs stijgen

Nederlandse inflatie stabiliseert op 9,6% nu voedsel en brandstof in prijs stijgen

De Nederlandse inflatie bleef in april nagenoeg onveranderd op 9,6% berekend volgens Nederlandse methoden, landelijk bureau voor de statistiek CBS zei dinsdag.

Vooral de prijs van voedsel stijgt, met een stijging van groenten van 12,6%, vlees met 10,5% en koffie en thee met bijna 14%, aldus het CBS.

De regering verlaagde in april de accijnzen op brandstof in een poging de inflatie te temperen, maar het effect van de maatregel is beperkt gebleven: het algemene tarief daalde met slechts 0,1 procentpunt in vergelijking met maart.

Berekend volgens Europese methoden, exclusief huurwoningen, bedroeg het tarief in april 11,2%. Dit was minder dan een record van 11,7% in maart, maar nog steeds ruim boven het gemiddelde van de eurozone van 7,5%.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment