Nederlandse inflatie bereikt 3,8%, zegt Eurostat, terwijl brandstof- en gasprijzen stijgen

Nederlandse inflatie bereikt 3,8%, zegt Eurostat, terwijl brandstof- en gasprijzen stijgen

De inflatie op jaarbasis in Nederland bereikte in oktober 3,8%, net onder het gemiddelde van de eurozone van 4,1%, volgens nieuwe berekeningen van Europees statistiekbureau Eurostat.

De cijfers zijn nog voorlopig en worden volgende week afgerond, zei Eurostat vrijdag. Een jaar geleden schatte Eurostat de Nederlandse inflatie op 1,1%.

Het grootste deel van de stijging is te wijten aan de stijgende brandstof- en gasprijzen, terwijl voedsel, tabak, dranken en diensten ook duurder waren, zei Eurostat.

Het CBS liet eerder deze maand weten dat de Nederlandse inflatie in september is gestegen tot 2,7%, het hoogste niveau sinds eind 2019. Berekend volgens de geharmoniseerde EU-index bedroeg de inflatie in Nederland toen 3%.

De Europese Centrale Bank streeft naar een inflatie van rond de 2%.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment