Nederlandse gezondheidsexperts bevelen een harde lockdown aan, zodat alleen essentiële winkels open blijven

Nederlandse gezondheidsexperts bevelen een harde lockdown aan, zodat alleen essentiële winkels open blijven

Gezondheidsadviseurs van de Nederlandse overheid bevelen een harde afsluiting aan, met alle behalve essentiële winkels en diensten gesloten, omroep NOS en de Telegraaf zei vrijdagavond.

Onder verwijzing naar bronnen in de buurt van het Outbreak Management Team, zeggen de media dat een harde lockdown nodig is om de opkomst van de Omicrom-variant van het coronavirus, die nu verantwoordelijk is voor een kwart van alle gevallen in Amsterdam, te remmen.

Een harde lockdown zou betekenen dat cafés, bars, niet-essentiële winkels en de culturele sector allemaal zouden moeten sluiten, net als scholen, hogescholen en universiteiten.

Volgens de NOS komen ministers zaterdag bijeen om de aanbevelingen te bespreken. Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge en premier Mark Rutte lieten vrijdag weten zich grote zorgen te maken over de opkomst van Omicron.

De NOS zegt dat ministers kunnen besluiten om de harde maatregelen per direct in te voeren, of zondag verder overleg te plegen. Volgens de Telegraaf wordt woensdag mogelijk de Tweede Kamer teruggeroepen om over de nieuwe maatregelen te debatteren.

Nederland is momenteel bezig met het opvoeren van de boostervaccinatiecampagne en De Jonge heeft beloofd dat iedereen medio januari een derde prik zal hebben gehad.

Momenteel kunnen 60-plussers een afspraak maken voor een boosterprik, maar velen vinden het moeilijk om een ​​afspraak te maken en de telefoonlijnen van regionale gezondheidscentra zijn overbelast.

Ambtenaren van Amsterdam zeiden vrijdag dat ze de capaciteit zouden verhogen van 5.000 naar 15.000 prikken per dag.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment