Nederlandse Europarlementariër steunt EU-inspanningen om bescherming wolven te verminderen

Nederlandse Europarlementariër steunt EU-inspanningen om bescherming wolven te verminderen

Het Nederlandse Europarlementariër Bert-Jan Ruissen heeft zich uitgesproken voor een oplossing door de landbouwcommissie van het Europees Parlement die opriep tot maatregelen om wolven te bestrijden door hun beschermde status te ‘afbouwen’, de ADVERTENTIE rapporten.

Ruissen, een lid van de fundamentalistische protestantse partij SGP, zei dat wolven, waarvan er nu meer dan 20.000 in Europa zijn, in sommige regio’s problemen veroorzaken voor schapenhouderijen en landbouw. ‘Het is oké om een ​​soort te willen beschermen, maar waarom zouden ze in alle lidstaten moeten worden beschermd? In Nederland hebben we simpelweg de ruimte niet, misschien alleen voor een paar wolven in de Veluwe’, zegt hij tegen de krant.

De Europarlementariër pleit er niet voor om de beschermde status van de wolven in te trekken, maar wil dat deze ‘verkleind’ wordt, zodat ze kunnen worden doodgeschoten in gebieden waar ze veel schade aanrichten.

Volgens Ruissen worden wolven minder schuw, daarbij verwijzend naar een geval van een wolf die eind vorig jaar een herder en zijn kudde aanviel in Elspeet en aanvallen op moeflonschapen op de Veluwe.

Echter, wolven waren verantwoordelijk voor slechts 0,2% van de schade aan fauna in Nederland in 2020, blijkt uit onderzoek van natuurbeschermers.

Uit cijfers van BIJ12, die provinciale overheden adviseert over het effect van wolven, blijkt dat er tussen februari en mei van dat jaar slechts negen gevallen waren van wolven die vee aanvielen.

Ruissen verwacht dat een meerderheid van de EP-leden in de commissie maandag voor de resolutie zullen stemmen, maar zei dat het overtuigen van de commissie voor het milieu een moeilijkere noot zou zijn om te kraken. Collega Europarlementariër Anja Hazekamp (PvdD) noemde de resolutie ‘misleid’.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment