Nederlandse en Turkse premier ontmoeten elkaar om oorlog in Oekraïne te bespreken

Nederlandse en Turkse premier ontmoeten elkaar om oorlog in Oekraïne te bespreken

Premier Mark Rutte heeft voorafgaand aan de NAVO-top van donderdag gesprekken gevoerd met de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan over de oorlog in Oekraïne.

Na de bijeenkomst prees Rutte Erdogan’s pogingen om de oorlog via diplomatie te beëindigen en benadrukte hij het politieke en militaire belang van Turkije voor de NAVO. Turkije deelt een grens met Oekraïne en Rusland in de Zwarte Zee en heeft goede betrekkingen met beide landen.

De twee leiders bespraken ook de handel en kwamen overeen om de handel tussen Turkije en Nederland te stimuleren van ongeveer € 11 miljard in 2021 tot € 20 miljard in de komende jaren.

Het bezoek was het eerste van Rutte aan Ankara sinds 2012.

De relatie tussen de twee landen is gespannen, vooral in 2017 toen Nederland een minister de toegang ontzegde die campagne wilde voeren voor een ja-stem in een grondwettelijk referendum.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment