Nederlandse economie groeit harder dan voorspeld, huishoudens hebben meer te besteden

Nederlandse economie groeit harder dan voorspeld, huishoudens hebben meer te besteden

De Nederlandse economie groeit harder dan verwacht, met groei van 3,8% in het tweede kwartaal, niet 3,1% zoals eerder voorspeld, zei het CBS donderdag.

Naarmate er meer gegevens beschikbaar komen, wordt het steeds duidelijker dat de Nederlandse economie sneller herstelt van het coronavirus dan voorspeld en nu bijna weer op het niveau van 2019 ligt, aldus het CBS.

De verbetering is te danken aan een toename van de handel en meer overheids- en consumentenbestedingen.

Huishouden hebben ook meer te besteden, aldus het CBS. Huishoudens hadden in het tweede kwartaal van het jaar 3,1% meer besteedbaar inkomen, de sterkste groei sinds 2002. De stijging komt grotendeels door een stijging van de lonen, aldus het CBS.

Op de arbeidsmarkt zijn er nu meer vacatures dan mensen die officieel werkloos zijn. In het tweede kwartaal waren er 106 vacatures voor elke 100 werkzoekenden, aldus het CBS.

De officieel werkloosheidscijfer ligt momenteel rond de 3,1%. Dit zal naar verwachting licht stijgen naarmate de impact van het besluit om de steunmaatregelen voor het coronavirus geleidelijk af te bouwen, voelbaar is.

Tot nu toe is het aantal faillissementen op een historisch laag niveau gebleven, aldus het CBS.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment