Nederlandse drugsgangster gearresteerd in Libanon in onderzoek naar cocaïnesmokkel

NS annuleert alle treindiensten tot in ieder geval 17.00 uur wegens technische problemen

Een van Nederlands meest beruchte drugscriminelen is in Libanon gearresteerd in verband met een onderzoek naar de import van cocaïne uit Zuid-Amerika.

Mink Kok, die 60 is, is samen met een andere Nederlander van 41 jaar gearresteerd Telegraaf wordt zijn schoonzoon Najim Z. Kok heeft enige tijd in Libanon gewoond.

Het openbaar ministerie zei dat de twee worden verdacht van betrokkenheid bij de scheepvaart honderden kilo cocaïne naar Nederland.

In het bijzonder zou Kok betrokken zijn bij het smokkelen van een zending van 370 kilo die in 2020 verscholen tussen een lading bananen in Antwerpen in Europa aankwam en later in beslag werd genomen in een Duitse supermarkt.

Kok was een sleutelfiguur in de Amsterdamse onderwereld in de jaren negentig en heeft verschillende gevangenisstraffen uitgezeten voor de handel in drugs en wapens. Hij werd ook veroordeeld tot een gevangenisstraf in Libanon voor drugshandel en werd in 2016 vrijgelaten.

Het openbaar ministerie heeft Libanon gevraagd om beide mannen uit te leveren.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment