Nederlandse christen-democratische uitdagingen voor topfunctie Europees parlement

Nederlandse christen-democratische uitdagingen voor topfunctie Europees parlement

Het Nederlandse Europarlementariër Esther de Lange heeft haar kandidatuur voor het voorzitterschap van het Europees Parlement formeel bekend gemaakt.

De Lange, 46, is sinds 2007 lid van het Europees Parlement namens het CDA en is momenteel plaatsvervangend voorzitter van de Europese christen-democratische groepering, de EVP.

‘Europa staat op een kruispunt. Een sterk Parlement kan een sleutelrol spelen bij de beslissing waar we heen gaan. Daarom heb ik officieel mijn kandidatuur ingediend om de EPP fractiekandidaat voor voorzitter van het Europees Parlement’, zei ze op Twitter.

Insiders suggereren dat ze een goede kans maakt, meldt de NOS. De Lange heeft al een sterke positie bij de EVP en het is bekend dat veel Europarlementariërs graag een vrouw in de baan willen zien.

Woensdag maakt de EVP bekend wie zij voor de rol nomineert en in januari stemt het parlement. De huidige voorzitter, de Italiaan David Sassoli, heeft gezegd dat hij aan wil blijven als president.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment