Nederlandse celebs nemen het op tegen Google over nep-bitcoin-advertenties

Nederlandse celebs nemen het op tegen Google over nep-bitcoin-advertenties

Verschillende Nederlandse beroemdheden dagen dinsdag Google voor de rechter omdat ze hebben toegestaan ​​dat hun gezicht wordt gebruikt in frauduleuze advertenties voor cryptovaluta.

Tv-presentator Jort Kelder, cabaretier Arjen Lubach en internetondernemer Alexander Klöpping willen dat Google actie onderneemt tegen adverteerders die hun gezicht gebruiken en ervoor zorgen dat de advertenties niet online verschijnen.

‘We willen voorkomen dat Google dit soort advertenties toestaat. Ze moeten ze filteren, maar dat willen ze niet’, zei Kelder tegen de ADVERTENTIE. ‘Google heeft een heel juridisch team ingevlogen. Als ze verliezen, is hun verdienmodel getorpedeerd.’

Een aantal mensen dat voor de nepadvertenties is gevallen, komt ook voor de rechter. ‘Ook de slachtoffers moeten gecompenseerd worden’, zegt Kelder tegen de krant. ‘Hun schade loopt in de miljoenen euro’s. Ik vind dat een reclamebureau zijn verantwoordelijkheid moet nemen.’

De juridische strijd van Kelder en Köpping tegen de Amerikaanse techgigant begon in 2019 toen het gezicht van Köpping opdook in een nep-bitcoin-advertentie. ‘Ik plaagde hem ermee, maar toen was het mijn beurt’, zei Kelder tegen de krant. ‘Op de een of andere manier werd mijn foto eindeloos gebruikt en begonnen mensen me uit te schelden of zeiden ‘Hey Kelder, heb je wat bitcoin?’.

Slachtoffers van de zwendel komen terecht in een stookruimte en worden gemanipuleerd om met steeds meer geld afscheid te nemen totdat ze niets meer over hebben, zei hij.

Kelder en zijn mede-eisers vragen de rechter om hun eis dat Google geen anonieme nepaccounts meer toestaat, te steunen. ‘Google zegt dat het 80% van de slechte advertenties eruit filtert. Maar dan blijft er nog 20% ​​over en dat vertegenwoordigt miljoenen aan omzet’, aldus Kelder.

In 2020 mediamagnaat John de Mol schikte zich met Facebook over frauduleuze bitcoin-advertenties waarin hij dacht.

Kelder sleept Twitter voor de rechter wegens soortgelijke aanklachten. Die zaak komt op 18 maart voor.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment