Nederlandse banken schrappen ATM-locaties, totaal daalt met een derde tot onder de 5.000

Nederlandse banken schrappen ATM-locaties, totaal daalt met een derde tot onder de 5.000

Zo’n 879 geldautomaten zijn het afgelopen jaar verdwenen, waardoor Nederland nog maar 4.916 plaatsen overhoudt waar mensen contant geld kunnen krijgen, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Bank.

Bankfilialen sluiten hun geldautomaten of schrappen ze helemaal, waardoor het aantal geldautomaten in 2,5 jaar met een derde is verminderd.

De openingstijden zijn ook beperkt, waarbij de meeste geldautomaten tussen 23.00 en 06.00 uur zijn gesloten. Deze tijdelijke maatregel, bedoeld om overvallen te ontmoedigen, is nu de regel en alleen geldautomaten in de buurt van uitgaansgelegenheden blijven open tot 02.00 uur.

‘In combinatie met andere veiligheidsmaatregelen is deze maatregel een afschrikmiddel’, zegt Peggy Corstens, directeur van Geldmaat, dat vorig jaar het beheer van geldautomaten op zich nam. NOS.

In Nederland zou iedere burger op maximaal vijf kilometer van huis toegang moeten hebben tot een pinautomaat. Op dit moment gaat het bij circa 23% van alle transacties in Nederland om contant geld.

Corstens zei dat het moeilijk kan zijn om locaties voor geldautomaten te vinden, omdat verhuurders zich zorgen maken over mogelijke schade aan gebouwen veroorzaakt door dieven die de machines opblazen om aan het geld te komen.

Geldmaat experimenteert met geldautomaatwinkels die geen personeel hebben, alleen beveiligingscamera’s. Naar verwachting zullen er volgend jaar zo’n 15 geopend zijn.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment