Nederlands-Poolse wapensmokkelbende opgepakt, 82 mensen gearresteerd

Nederlands-Poolse wapensmokkelbende opgepakt, 82 mensen gearresteerd

De politie in Nederland en Polen heeft een bende wapensmokkelaars opgepakt die wapens naar Polen smokkelden met behulp van pakketbezorgers.

De arrestaties werden eind april verricht, maar het onderzoek is nu pas openbaar gemaakt door Europol, dat de zaak coördineerde. In totaal zijn 82 mensen gearresteerd, op één na allemaal in Polen.

Europol zei dat de bendes allemaal Poolse staatsburgers zijn en mogelijk deel uitmaken van dezelfde familie. Ze worden sinds augustus 2020 onderzocht.

De familieleden in Nederland, waaronder de bendeleider, waren verantwoordelijk voor het verwerven van de wapens in heel Europa. Vervolgens werden ze in Nederland opgeslagen en desgewenst naar Polen verscheept, waar de gedeactiveerde wapens weer aan het werk werden gezet.

Locaties in Beverwijk en Heemskerk werden doorzocht op het moment dat de arrestaties werden verricht, evenals 300 in Polen. Meer dan 250 wapens werden in beslag genomen.

De wapens werden te koop aangeboden op Poolse online marktplaatsen als antiek of gedeactiveerd – wat betekent dat hun verkoop is toegestaan. De illegale wapens die konden vuren, werden vervolgens aangeboden aan vertrouwde klanten, zei Europol.

De bende zou met deze methode honderden wapens hebben verkocht.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment