Nederlands lanceert Engelse website voor Oekraïense vluchtelingen in NL

Nederlands lanceert Engelse website voor Oekraïense vluchtelingen in NL

Vluchtelingenwerk Nederland en het Rode Kruis hebben een Engelstalige website gelanceerd met informatie voor Oekraïense onderdanen die de oorlog zijn ontvlucht en naar Nederland zijn gekomen.

Vluchtelingenhelp.nl is bedoeld voor zowel Oekraïners als mensen die willen helpen bij de hulpverlening en bevat informatie over huisvesting, scholen en werk en wat te doen met huisdieren.

Duizenden openen hun huizen voor Oekraïense vluchtelingen

Er zijn tot nu toe zo’n 8.000 Oekraïense staatsburgers in Nederland aangekomen, maar de regering verwacht dat er minstens 50.000 mensen, voornamelijk vrouwen en kinderen, zullen komen.

De regering beslist momenteel over welke verblijfsstatus Oekraïners moeten krijgen, wat bepalend zal zijn voor hun mogelijkheden om te werken. Dit moet voor 1 april klaar zijn.

Ondertussen worden er voorbereidingen getroffen om ervoor te zorgen dat naar schatting 15.000 tot 25.000 kinderen naar school kunnen en Nederlands kunnen leren. Ambtenaren kijken met name naar het betrekken van leraren uit de Oekraïense gemeenschap zelf, zei minister van immigratie Eric van de Burgh.

Oekraïense staatsburgers mogen maximaal 90 dagen per jaar zonder visum binnen de EU reizen, maar dat is vanwege de oorlog verlengd.

EU kent verblijfsrechten toe aan Oekraïners die op de vlucht zijn voor conflicten

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment