Nederlands koningshuis biedt 16e-eeuws kasteel aan Oekraïense vluchtelingen te huisvesten

Nederlands koningshuis biedt 16e-eeuws kasteel aan Oekraïense vluchtelingen te huisvesten

Het Nederlandse koningshuis heeft kasteel Slot ‘t Oude Loo op landgoed Het Loo bij Apeldoorn aangeboden als onderkomen voor vluchtelingen uit Oekraïne.

De overeenkomst is gesloten tussen koning Willem-Alexander, het Rijksvastgoedbedrijf, het COA en de lokale autoriteiten, meldt het koningshuis in een verklaring.

Zes tot acht gezinnen, of 20 tot 30 personen, zullen in het kasteel kunnen wonen, een 16e eeuws jachthuis omgeven door een gracht.

In augustus 2006 werd het kasteel bewoond door prins Naruhito en prinses Masako uit Japan, voor een paar weken, toen de prinses moest ontsnappen aan de druk van het Japanse hof.

Meer kastelen

Universiteit Nyenrode, die ook in een kasteel is gehuisvest, heeft ook ingestemd met het onderbrengen van zo’n 30 vluchtelingen uit Oekraïne in prefab woningen op het terrein.

‘Er is ruimte genoeg en de omgeving is zeer geschikt om uit te rusten en tot rust te komen na alle verschrikkelijke dingen die deze mensen hebben meegemaakt’, zegt burgemeester Ap Reinders.

Er zijn tot nu toe zo’n 12.000 Oekraïense vluchtelingen in Nederland aangekomen en gemeenten hebben onderdak gevonden voor zo’n 25.000 mensen.

Het doel is om de komende weken nog eens 25.000 plaatsen voor langdurig wonen te bedenken.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment