Nederlands Europarlementariër hekelt ‘disfunctionele Europese Raad’, dringt aan op hervorming EU

Nederlands Europarlementariër hekelt ‘disfunctionele Europese Raad’, dringt aan op hervorming EU

Het Nederlandse Europarlementariër Sophie in ‘t Veld heeft de krant The Guardian in een heftig interview verteld dat de Europese Raad – het orgaan van EU-leiders – ‘vanuit democratisch oogpunt een monster’ en ‘totaal disfunctioneel’ is.

In ‘t Veld, een Europarlementariër voor de liberaal-democratische partij D66, zei ook dat de Europese Commissie autocratische regeringen ‘schaamteloos’ beschermt in plaats van de rechtsstaat af te dwingen.

Met name de oorlog in Oekraïne heeft de disfunctionele rol van de EU-instellingen blootgelegd, waarin de nationale regeringen nog steeds de leiding hebben, zei ze.

‘Ik juich het ten zeerste toe dat de Europese Unie nu stappen onderneemt’ [to support Ukraine], dat er meer integratie is; Ik denk dat dat al lang had moeten gebeuren, maar dat vergroot ook de behoefte aan een meer democratische unie’, zei ze tegen The Guardian.

In ‘t Veld, sinds 2004 lid van het Europees Parlement, een boek gepubliceerd waarin ze opriep tot een radicale herziening van de manier waarop de EU werkt.

Lees het interview

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment