Nederlanders zijn nog steeds blij, maar iets minder, en jongvolwassenen worden het hardst getroffen

Nederlanders zijn nog steeds blij, maar iets minder, en jongvolwassenen worden het hardst getroffen

Terwijl een grote meerderheid van de volwassenen in Nederland gelukkig is met hun leven, is er sinds 2019 een lichte daling en worden jongvolwassenen het hardst getroffen, blijkt uit onderzoek van nationaal statistiekbureau CBS.

In totaal is iets meer dan 86% van de mensen gelukkig, maar dat is minder dan iets minder dan 89% voordat het coronavirus het socialiseren beperkte. Maar bij jongvolwassenen tot 25 jaar is de daling meer merkbaar, van 87,5% naar bijna 81% nu, aldus het CBS.

In 1997 waren jongvolwassenen de gelukkigste groep in de bevolking. Tegenwoordig zijn mensen van 65 tot 75 jaar het meest waarschijnlijk gelukkig, waarbij 90% hun leven een score van minstens zeven op 10 geeft.

Nederland wordt al lang beschouwd als een van de gelukkigste landen ter wereld. In de meest recente VN Wereld Geluk Rapport Nederland stond op de vijfde plaats, achter Finland, Denemarken, IJsland en Zwitserland.

Verschillende onderzoeksprojecten hebben gesuggereerd dat het coronavirus een aanzienlijke impact heeft gehad op het leven van jonge volwassenen.

Het CBS zelf zei vorig jaar dat het coronavirus een negatieve impact op het leven van bijna de helft van de tieners en jongvolwassenen in Nederland, maar 43% zegt dat het zowel negatieve als positieve effecten heeft gehad.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment