Nederlanders zeggen niets gehoord te hebben van IOC over incident live-uitzending

Nederlanders zeggen niets gehoord te hebben van IOC over incident live-uitzending

Het Internationaal Olympisch Comité heeft een incident met een NOS-journalist en veiligheidsfunctionaris op de Olympische Winterspelen in Peking als ‘ongelukkig’ en neer op een ‘overijverige’ functionaris.

Het incident gebeurde toen verslaggever Sjoerd den Daas live op televisie een live-insert in het landelijke journaal deed. Men ziet hoe de functionaris Den Daas wegduwt van waar hij stond, terwijl de verslaggever in het Chinees probeerde uit te leggen dat het een live-uitzending was.

IOC-woordvoerder Mark Adams vertelde verslaggevers op de dagelijkse persconferentie dat de verslaggever zijn werk snel kon hervatten. ‘Deze dingen gebeuren soms’, zei de woordvoerder. ‘Hopelijk was het eenmalig.’

‘Ik denk dat iemand overijverig was. Hij (de verslaggever) kon, met hulp van ambtenaren aldaar, heel snel daarna zijn stukje voor de camera doen.’

De media en deelnemers zijn beperkt tot een ‘closed loop’ bestaande uit de locaties, het mediacentrum en hun accommodatie.

De woordvoerder zei ook dat het IOC contact had met de NOS over het incident, hoewel de NOS zei dat niemand van zijn team in Peking of zijn redacteuren en leidinggevenden met iemand had gesproken.

Den Haas zei later op Twitter dat hij en andere buitenlandse journalisten de afgelopen weken door de politie werden gehinderd in hun werk of waren gestopt met het maken van reportages over game-gerelateerde onderwerpen. ‘Maar het is zeldzaam tijdens een live-uitzending’, zei hij.

Den Daas en zijn team waren aan het opnemen in de buurt van het Vogelneststadion toen ze door de politie werden gevraagd te verhuizen omdat het gebied op het punt stond te worden afgesloten.

‘We volgden die bevelen op en bereidden ons voor op ons live-interview op de plek waar de politie ons naartoe had gestuurd, aan de rand van de wegafsluiting’, zegt Den Daas.

‘Kort daarna werd ik zonder enige waarschuwing met geweld weggeduwd door een man in gewone kleding die een rode badge droeg met de tekst ‘vrijwilliger openbare veiligheid’… ze konden niet zeggen wat we verkeerd hadden gedaan.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment