Nederlanders wilden meer vooruitgang bij het uitfaseren van kolen op de top van Glasgow

Nederlanders wilden meer vooruitgang bij het uitfaseren van kolen op de top van Glasgow

Er zijn vorderingen gemaakt op de Cop26-klimaatconferentie in Glasgow, maar er moet nog veel meer worden gedaan namens de volgende generaties, zei de junior minister van Economische Zaken Dilan Yesilgoz in een reactie op Twitter op zondag.

De minister zei met name meer voortgang te willen zien bij het uitfaseren van het gebruik van kolen. In de slotverklaring is onder druk van India en China de tekst ‘uitfaseren’ kolen vervangen door ‘uitfaseren’.

‘Desondanks mogen we de resultaten van deze conferentie niet onderschatten’, zei Yesilgoz. ‘Er zijn belangrijke afspraken gemaakt over de wereldwijde CO2-emissiehandel en er zijn een aantal belangrijke toezeggingen gedaan.’

Nederland weigerde aanvankelijk één belofte te ondertekenen om overheidsfinanciering voor fossiele brandstofprojecten in het buitenland stop te zetten, maar later deed een u-bocht en stemde toe.

Nederlandse milieugroeperingen zeiden echter teleurgesteld te zijn over de uitkomst van de conferentie, met name het uitblijven van overeenstemming over de geleidelijke afschaffing van het gebruik van fossiele brandstoffen.

De afgevaardigden kwamen overeen om volgend jaar opnieuw samen te komen om verdere grote koolstofreducties te beloven in een poging de temperatuurstijging tot 1,5 ° C te beperken. De huidige overeenkomsten zullen de opwarming van de aarde slechts beperken tot ongeveer 2,4 ° C, en dat zal er volgens experts toe leiden dat miljoenen mensen worden blootgesteld aan extreme weersomstandigheden.

Steenkool is verantwoordelijk voor ongeveer 40% van de jaarlijkse uitstoot van kooldioxide.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment