Nederlanders vernietigen 800.000 ongebruikte coronavirusvaccins

Nederlanders vernietigen 800.000 ongebruikte coronavirusvaccins

Ruim 800.000 door de Nederlandse overheid bestelde corona-virusvaccins worden vernietigd omdat ze niet nodig zijn, minister Kuipers van Volksgezondheid heeft parlementsleden verteld.

‘Veel landen hebben aangegeven genoeg vaccins te hebben om in de nabije toekomst aan de nationale vraag te voldoen’, zegt Kuipers.

COVAX, het wereldwijde vaccindistributiesysteem dat is opgezet door de Verenigde Naties, is moeilijk een bestemming te vinden voor vaccins die overbodig zijn, vooral die met een korte houdbaarheid, aldus Kuipers.

Hoewel er tot nu toe relatief weinig vaccins zijn verspild, zei de minister, kunnen meer vaccins de ontvangende landen mogelijk niet vinden en moeten ze mogelijk worden vernietigd.

‘Om verspilling te voorkomen blijven we zoeken naar mogelijkheden om vaccins bilateraal te doneren’, zegt Kuipers.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment