Nederlanders veranderen reisregels nog niet, gesprekken zijn gaande op EU-niveau

Nederlanders veranderen reisregels nog niet, gesprekken zijn gaande op EU-niveau

Het Nederlandse kabinet heeft besloten om advies nog niet uitvoeren van volksgezondheidsinstituut RIVM om ervoor te zorgen dat iedereen die naar Nederland komt een negatieve coronavirus-test heeft om te reizen, zelfs degenen die zijn ingeënt.

Ook adviseert het RIVM om niet-gevaccineerde passagiers van buiten de EU ook in quarantaine te gaan en dat iedereen bij aankomst een zelftest doet en vijf dagen later een PCR-test bij een regionaal gezondheidscentrum.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft de Kamerleden echter laten weten dat hij eerst de EU-aanbevelingen wil afwachten alvorens te beslissen welke maatregelen te nemen. Zo voorkom je een mengelmoes van regels binnen de EU zelf, zei hij.

In de tussentijd, zei hij, zijn ambtenaren in gesprek met KLM, Schiphol en de regionale gezondheids- en veiligheidsraden over hoe verplicht testen na aankomst mogelijk kan worden gemaakt voor reizigers uit zeer risicovolle landen met een variant van zorg.

Het kabinet had maandag het RIVM om advies gevraagd, nadat 14 gevallen van de Omicron-variant waren gevonden op twee vliegtuigladingen passagiers uit Zuid-Afrika.

Sindsdien hebben ambtenaren echter ontdekt dat de nieuwe variant al in Nederland was en dat een van de twee mensen met Omicrom geen banden had met zuidelijk Afrika.

17.00 uur sluiting

Kamerleden debatteren woensdag over de laatste coronamaatregelen van de regering, waaronder het besluit om cafés, bioscopen, restaurants en sportclubs om 17.00 uur te sluiten.

Kamerleden spraken dinsdag hun woede uit over de trage start van de Nederlandse boosterjab-campagne. Nederland heeft tot nu toe slechts 82.000 ouderen een boosterdosis gegeven, een van de slechtste prestaties binnen de EU.

De Jonge vertelde Kamerleden dat hij ernaar streeft om ervoor te zorgen dat iedereen boven de 60 jaar die een boosterdosis wil, voor het einde van het jaar opnieuw gevaccineerd is.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment