Nederlanders streven om eind 2022 te stoppen met het gebruik van Russisch gas

Nederlanders streven om eind 2022 te stoppen met het gebruik van Russisch gas

Het kabinet wil voor het einde van het jaar de afhankelijkheid van Nederland van Russisch gas beëindigen en de levering vervangen door energiebesparing, een betere energie-efficiëntie en import uit andere landen, zei klimaatminister Rob Jetten vrijdag.

‘We willen geen geld meer in de oorlogskas van Poetin steken’, zei Jetten na de wekelijkse kabinetsvergadering. Toch zou het volgens hem een ​​grote uitdaging zijn om binnen negen maanden een einde te maken aan de Nederlandse afhankelijkheid van Russisch gas.

Nederland importeert momenteel zes miljard kubieke meter gas per jaar. Door de capaciteit op de terminals in Rotterdam en de Eemshaven te vergroten, kan het land acht miljard kubieke meter vloeibaar gas uit andere landen importeren en extra toevoegen – al zal dit afhangen van de beschikbaarheid, aldus Jetten.

Ook worden maatregelen genomen om de hoeveelheid gas in opslag in Bergen te vergroten. De locatie is voor 40% eigendom van Gazprom, dat zijn capaciteit niet gebruikt. De overheid gaat nu andere bedrijven stimuleren om van de locatie gebruik te maken, aldus Jetten.

EU-landen zijn overeengekomen om vanaf 11 augustus te stoppen met het importeren van Russische steenkool.

Mijnbouwminister Hans Vijlbrief bevestigde vrijdag ook dat het kabinet geen plannen heeft om gas uit de Groningen-velden, die momenteel worden stilgelegd, in te zetten ter vervanging van Russisch gas.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment