Nederlanders stoppen in 2023 met het gebruik van plastic koffiebekers, om aan EU-regels te voldoen

Nederlanders stoppen in 2023 met het gebruik van plastic koffiebekers, om aan EU-regels te voldoen

Het kabinet gaat in 2023 plastic koffiebekers voor eenmalig gebruik verbieden en milieuonvriendelijke verpakkingen voor kant-en-klaarmaaltijden vanaf 2024, heeft junior minister van Infrastructuur Steven van Weyenberg laten weten. vertelde parlementsleden in een briefing.

De maatregelen moeten nog worden beoordeeld om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan EU-wetgeving, maar het concept is al besproken met de voedsel-, service- en recreatiesectoren, zei Van Weyenberg.

Elk jaar worden zo’n zeven miljard plastic bekers en afhaalmaaltijden weggegooid, het equivalent van 19 miljoen per dag, zei hij.

Van Weyenberg liet wel de deur openstaan ​​om het gebruik van wegwerpbekers en -borden door te laten gaan, als de locatie waar ze worden gebruikt een ‘hoogwaardig’ recyclingprogramma hanteert met een doelstelling van 75% gerecycled in 2023 en 90% in 2026.

Van Weyenberg zei te hopen dat de maatregelen zouden leiden tot een vermindering van 40% van het gebruik van plastic wegwerpartikelen tegen 2026, waarbij hij erop wijst dat het aantal plastic zakken dat als zwerfvuil wordt ingezameld, met 70% is gedaald sinds de invoering van een heffing.

Sinds juli is het gebruik van plastic rietjes, wattenstaafjes, bestek en borden in de hele EU verboden en zijn er strengere regels ingevoerd voor plastic bekers en ballonnen.

In 2022 wordt statiegeld ingevoerd op blikjes.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment