Nederlanders stemmen ermee in om gratis zelftests en mondkapjes te geven aan huishoudens met een laag inkomen

Nederlanders stemmen ermee in om gratis zelftests en mondkapjes te geven aan huishoudens met een laag inkomen

De Nederlandse overheid heeft ermee ingestemd om toch mondkapjes en zelftesten ter beschikking te stellen aan mensen met een minimuminkomen.

In totaal zullen 10 miljoen zelftests en 10 miljoen maskers worden uitgedeeld aan de lokale autoriteiten voor toewijzing aan huishoudens met een laag inkomen – genoeg voor zes tests en zes maskers voor mensen die tot mei op of onder de armoedegrens leven.

Nog eens 5,5 miljoen tests en maskers gaan naar de 30 gemeenten met een hoog aantal infecties en lage vaccinatiegraad. Deze zijn waarschijnlijk vooral geconcentreerd in het zuiden en in de Bible Belt-gebieden.

Meer details over de regeling worden volgende week gepubliceerd en de regeling zal naar verwachting medio februari operationeel worden.

Mondkapjes zijn momenteel verplicht in winkels, in het openbaar vervoer en in alle binnenruimtes, terwijl zelftesten wordt aanbevolen voordat je vrienden bezoekt. Scholen verstrekken al gratis toetsen aan leerlingen.

Testen kosten momenteel meer dan ongeveer € 3 in Nederland, terwijl maskers van chirurgische kwaliteit in pakjes van 10 voor € 2,50 kunnen worden gekocht bij drogisterijen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment