Nederlanders starten eigen onderzoek naar vakantiedood op Mallorca

Nederlanders starten eigen onderzoek naar vakantiedood op Mallorca

Spanje heeft nog geen Europees aanhoudingsbevel ingediend tegen de acht Nederlandse mannen die het ervan verdacht de dood te hebben veroorzaakt van een 27-jarige man uit Waddinxveen tijdens een niet-uitgelokte aanval vorige week op het eiland Mallorca.

Op één na verlieten de mannen, naar verluidt uit het welvarende Gooi ten zuiden van Amsterdam, het eiland in allerijl na de aanval, die werd vastgelegd op bewakingscamera’s. Een van hen, die de sleutel van hun huurvilla bleef inleveren, werd gearresteerd, maar is inmiddels vrijgelaten nadat bleek dat hij er niet bij betrokken was.

De reden waarom het Europees arrestatiebevel traag op komst is, heeft te maken met ‘Spaanse bureaucratie’, vertelde de Spaanse correspondent Rob Zoutberg aan de omroep ons.

Het feit dat de mannen na de gebeurtenis haastig vertrokken, maakte de zaken ook ingewikkeld, zei hij, omdat het betekent dat de Guardia Civil een Europees bevelschrift moet uitvaardigen en dat is een heel precies proces.

‘Elke man op de videobeelden die door de politie zijn opgehaald, moet apart worden geïdentificeerd en de politie moet precies beschrijven waarvan ze worden beschuldigd en wat hun rol daarin is geweest. Ze kunnen het zich niet veroorloven om fouten te maken.’

Het Nederlandse parket is ook een onderzoek gestart naar de zaak, maar zegt dat het initiatief bij de Spaanse justitie ligt.

Advocaat Bob Kaarls, expert in Spaanse rechtszaken, zei dat de beslissing van het Nederlandse Openbaar Ministerie als een verrassing kwam. ‘De zaak is een Spaanse, de Spanjaarden doen onderzoek en de identificatie van de verdachten vindt daar plaats’, citeert de NOS hem.

Hij zei dat de Nederlanders waarschijnlijk niet aan Spanje zullen vragen om de zaak over te nemen. ‘Spanje zal ze berechten’, zei hij, eraan toevoegend dat de hoofdverdachten ‘zware straffen’ kunnen verwachten als ze schuldig worden bevonden.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment