Nederlanders starten campagne voor boostervaccinatie tegen coronavirus bij 80-plussers

Nederlanders starten campagne voor boostervaccinatie tegen coronavirus bij 80-plussers

Nederland is donderdag begonnen met de campagne voor boostervaccinatie tegen het coronavirus, waarbij de 80-plussers en het ziekenhuispersoneel als eerste in de rij stonden voor de aanvullende prik.

De regering was van plan om de campagne in december uit te rollen, maar bracht deze onder druk van zowel parlementsleden als gezondheidsexperts twee weken naar voren.

Onder huidige regeringsstrategie, zal iedereen ouder dan 60 worden uitgenodigd voor een boosterprik, net als iedereen die in de residentiële zorg woont en eerstelijnspersoneel.

De regering heeft besloten om boosterprikken te steunen na rapporten die aantonen dat de werkzaamheid van vaccins bij ouderen in de loop van de tijd afneemt. Ongeveer 44% van de huidige ziekenhuispatiënten met coronavirus is gevaccineerd, maar verreweg de meerderheid is ouder dan 70 jaar.

De meerderheid van de ziekenhuispatiënten is echter niet gevaccineerd en hun gemiddelde leeftijd is 59 jaar.

Meer gevallen

In de 24 uur tot woensdagochtend werden nog eens 20.829 gevallen van coronavirus bevestigd, terwijl Nederland voor de derde dag op rij een nieuw record vestigde.

Inmiddels is bijna 83% van de 12-plussers in Nederland volledig ingeënt tegen het coronavirus, blijkt uit cijfers van de overheid. Nederland heeft nog geen plannen om jongere kinderen te vaccineren, hoewel het aantal gevallen op de basisscholen enorm toeneemt.

Uit cijfers van het RIVM eerder deze week blijkt dat het virus zich het snelst verspreidt onder schoolgaande kinderen, met 85% meer besmettingen in de leeftijdsgroep van 5 tot 9 jaar en 76% meer onder 10 tot 14-jarigen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment