Nederlanders nemen nog zes boten in beslag met verbindingen naar Rusland, totaal op 20

Nederlanders nemen nog zes boten in beslag met verbindingen naar Rusland, totaal op 20

Nederlandse douanebeambten hebben zes jachten toegevoegd aan hun lijst van boten die het land niet kunnen verlaten, waardoor het totaal door de sancties tegen Rusland op 20 komt.

Veertien van de jachten zijn in aanbouw, vier worden gebouwd en twee staan ​​in de winterstalling, de douane zei:. Twee van de jachten op de lijst zijn meer dan 100 meter lang.

Tot nu toe hebben ambtenaren in slechts twee gevallen een verband vastgesteld tussen mensen op de sanctielijst en een boot. Drie eigendomsstructuren worden nog onderzocht. De overige 15 hebben geen banden met Russen op de sanctielijst, maar blijven in beslag genomen vanwege het exportverbod.

De twee boten met links naar de sanctielijst zijn beide 8,5 meter lang en behoren tot een superjacht, zegt de douane, zonder verdere details te geven. Beiden zijn in Nederland voor onderhoud.

Geen van de boten kan worden overgedragen aan hun eigenaren, maar ze mogen ‘proefritten’ maken binnen een beperkt, vooraf bepaald gebied en onder volledig toezicht, aldus de douane.

Afgelopen weekend bleek dat een in Nederland gebouwd jacht van de gesanctioneerde Russische miljardair Roman Abramovich was gelost op de eerste dag van de invasie van Oekraïne.

The Guardian meldde: dat het schip, dat momenteel in het droogdok in Vlissingen ligt, is overgedragen aan David Davidovich, een ‘naaste medewerker’ van de voormalige Chelsea-eigenaar.

De 50 meter lange vierdeks Aquamarine werd gebouwd door het in Oss gevestigde Heesen Yachts en werd in januari 2021 voltooid, met een gerapporteerd prijskaartje van € 33 miljoen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment