Nederlanders kijken naar belasting op vlees als onderdeel van verschuiving naar plantaardig eiwit

Nederlanders kijken naar belasting op vlees als onderdeel van verschuiving naar plantaardig eiwit

Ministers zijn overeengekomen te onderzoeken of een belasting op vlees de consumptie zou verminderen en of het mogelijk zou zijn om een ​​dergelijke belasting in de eerste plaats in te voeren, zei minister van Landbouw. Henk Staghouwer heeft de parlementsleden in een briefing verteld.

De maatregel is een van de aanbevelingen die zijn voortgekomen uit een evaluatie van het voedselbeleid van de overheid tussen 2016 en 2020.

Een belasting op vlees, gecombineerd met de regeerakkoordtoezegging voor een belastingverhoging op frisdrank, afschaffing van de btw op groenten en fruit en een suikerbelasting, ‘zal de consument stimuleren om betaalbaar, gezonder en duurzamer voedsel te kopen’, zegt de minister. zei.

Het streven van het kabinet is om de huidige 60% dierlijke en 40% plantaardige eiwitinname terug te brengen naar een 50:50 balans. ‘Het is een ambitieus doel en het vereist dat de hele bevolking haar eetpatroon verandert’, zegt Staghouwer.

Ook supermarkten, horeca en horeca moeten hun verantwoordelijkheid tonen en het voor consumenten makkelijker maken om voor duurzame en gezonde voeding te kiezen, aldus de minister.

Onderzoek vorig jaar toonde een aantal 80% van de producten gepromoot in supermarkten dragen niet bij aan een gezond voedingspatroon.

Regeringspartijen VVD en CDA hebben al laten weten geen voorstander te zijn van een belasting op vlees, net als extreemrechtse en andere oppositiepartijen.

Naast het verminderen van de vleesconsumptie heeft de officiële strategie met vijf voedingsmiddelen (schijf van vijf) blijft een belangrijk onderdeel van het sturen van voedselkeuzes, zei Staghouwer in zijn briefing. Ook zal meer nadruk worden gelegd op het terugdringen van voedselverspilling.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment