Nederlanders keren olie- en gasinvesteringen terug op top in Glasgow: Nu.nl

Nederlanders keren olie- en gasinvesteringen terug op top in Glasgow: Nu.nl

De demissionaire regering heeft besloten een toezegging te ondertekenen om toch te stoppen met investeringen in fossiele brandstofprojecten in het buitenland, nieuwswebsite Nu.nl meldde op maandag.

Nu.nl zei dat haar bronnen hebben aangegeven dat het parlement later op de dag over de ommekeer zal worden geïnformeerd.

Vorige week bleek dat Nederland besloten niet te tekenen de belofte op de COP26-milieutop in Glasgow. De Verenigde Staten, Canada en 18 andere landen hebben zich donderdag gecommitteerd om voor eind volgend jaar de publieke financiering van olie-, gas- en kolenprojecten in het buitenland stop te zetten.

Volgens het toenmalige ministerie van Financiën vond het demissionaire kabinet de kwestie ‘controversieel’ en dus een zaak voor de volgende regering om over te beslissen.

Milieugroeperingen noemden het Nederlandse besluit ‘bizar’ en noemden de oproep tot actie van premier Mark Rutte op de eerste dag van de conferentie ‘lege woorden’.

Het niet aanmelden was ook een thema tijdens de mars van zaterdag waarin werd opgeroepen tot actie tegen klimaatverandering in Amsterdam, dat een recordaantal van 40.000 demonstranten trok.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment