Nederlanders introduceren quarantaine voor alle reizigers uit de VS

Nederlanders introduceren quarantaine voor alle reizigers uit de VS

Alle reizigers uit de VS naar Nederland zal moeten ingaan op quarantaine voor ten minste vijf dagen vanaf 30 december en een negatieve coronavirus-test hebben om het land binnen te komen, zei het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag.

De maatregel is uitgevoerd op advies van het RIVM. De VS is verschoven van een land met een hoog risico naar een land met een zeer hoog risico, vandaar de introductie van quarantaine. Maandag zijn in de VS een recordaantal van 440.000 besmettingen met het coronavirus geregistreerd.

Quarantaine zou 10 dagen moeten duren, maar dat kan worden verkort als mensen na de eerste vijf een negatieve test hebben van een regionaal gezondheidscentrum. Er zijn een paar uitzonderingen op de quarantaineregels inclusief grensoverschrijdend werk, begrafenissen en noodzakelijke familiebezoeken.

Vlak voor kerst is de verplichte quarantaine ingevoerd voor mensen die vanuit Groot-Brittannië naar Nederland reizen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment