Nederlanders heropenen hun ambassade in de Oekraïense stad Lviv

Nederlanders heropenen hun ambassade in de Oekraïense stad Lviv

De Nederlandse ambassade in Oekraïne is heropend en een klein aantal medewerkers, plus de ambassadeur, is teruggekeerd naar Lviv, zei minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra dinsdag.

De ambassade verhuisde vlak na de Russische inval van Kiev naar Lviv en zet haar operaties voorlopig voort vanuit de westelijke stad, aldus Hoekstra.

Hoekstra zei dat het heropenen van de ambassade van groot belang is, zowel voor de dialoog met de Oekraïense autoriteiten en andere landen als voor het bewaken van de veiligheidsrisico’s in Oekraïne. Het consulaat blijft gesloten.

Frankrijk en Italië hebben ook hun ambassades in Kiev zelf heropend, iets wat de Nederlanders van plan zijn te doen zodra de veiligheidssituatie het toelaat, zei Hoekstra.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment