Nederlanders hebben voldoende vaccins in bestelling voor toekomstige boosterrondes

Nederlanders hebben voldoende vaccins in bestelling voor toekomstige boosterrondes

Bij de berekening van de in te kopen vaccindoses gaat het kabinet uit van twee extra corona-boosterrondes volgend jaar en in ieder geval één in 2023. vertelde parlementsleden in een briefing.

Ministers en volksgezondheidsinstituut RIVM proberen in te schatten hoeveel boosters er in 2022 nodig zullen zijn, maar dat is gezien alle onbekende variabelen geen gemakkelijke opgave, aldus De Jonge.

‘Het kabinet kiest daarom voor het zekere voor het onzekere’, zegt de minister.

Ongeveer 35 miljoen doses van de Het Biontech/Pfizer-vaccin is al besteld voor 2022 en 2023, evenals 10,5 miljoen doses Moderna, 840.000 doses Novax en 10.000 doses Valneva, als het is goedgekeurd voor gebruik in de EU.

Via de EU-aankoopstrategie zijn ook 5,8 miljoen extra doses Biontech/Pfizer besteld.

Nederland heeft ‘voldoende vaccins voor de huidige boostercampagne en voldoende basis voor eventuele extra boosterrondes in het tweede kwartaal en najaar van 2022 en in 2023’, zei De Jonge in zijn briefing.

De inkoopstrategie houdt ook rekening met de vaccinatie van alle kinderen van vijf tot elf jaar.

Nederland kwam traag op gang met de huidige boosterdrive, maar volgens het coronavirusdashboard van de overheid hebben nu zo’n 3,1 miljoen mensen een derde vaccindosis gehad.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment