Nederlanders hebben meer vertrouwen in kabinet en EU, en terug warm welkom voor vluchtelingen

Nederlanders hebben meer vertrouwen in kabinet en EU, en terug warm welkom voor vluchtelingen

De reactie van de EU en de Nederlandse regering op de Russische inval in Oekraïne heeft de publieke steun in beide instellingen vergroot, zo blijkt uit onderzoek van I&O voor omroep NOS.

Zo’n 70% steunt de aanpak van de regering om de oorlog aan te pakken, terwijl de tevredenheid over het functioneren van de EU is gestegen van 37% twee jaar geleden tot 49%, zo blijkt uit het onderzoek.

Het onderzoek omvatte een representatieve steekproef van meer dan 2.000 mensen.

Ook het vertrouwen in de regering is licht gestegen, van 38% naar 43%, al zegt een meerderheid – 53% – nog steeds weinig of geen vertrouwen te hebben in de coalitie.

In het onderzoek werd ook gekeken naar de houding ten opzichte van het helpen van Oekraïense vluchtelingen, waarbij 78% zei dat ze hartelijk verwelkomd moesten worden. Dit staat in schril contrast met I&O-onderzoek eind 2020 waarin slechts 30% zei dat Nederland meer vluchtelingen uit de Griekse kampen zou moeten opnemen.

Tweederde van de ondervraagden gaf aan voorstander te zijn van het terugdringen van de gasaanvoer uit Rusland, ook al zou dat leiden tot hogere prijzen, en 55% zei dat een verhoging van de gasaanvoer van onder de provincie Groningen acceptabel zou zijn. Vier op de tien inwoners van Groningen zeiden hetzelfde.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment