Nederlanders hebben 573 mensen uit Kabul gehaald sinds evacuaties beëindigd: AD

Nederlanders hebben 573 mensen uit Kabul gehaald sinds evacuaties beëindigd: AD

Nederland heeft weten te brengen 573 mensen uit Afghanistan sinds de hoofdevacuatie in augustus eindigde, meldt het AD maandag.

Uit cijfers van het ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat 352 mensen zijn uitgekocht via Qatar en 221 via Islamabad in Pakistan. Het gaat in totaal, inclusief gezinsleden, om 228 mensen met een Nederlands paspoort of verblijfsvergunning.

Nederland evacueerde zo’n 2500 mensen uit Kabul toen de stad in handen viel van de Taliban, maar er was veel kritiek op de chaos en honderden mensen bleven achter. Minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag heeft ontslag genomen nadat parlementsleden een motie van afkeuring tegen haar hadden aangenomen.

Human Rights Watch meldde begin december dat mensen die wel voor de vredesmissie in Afghanistan werkten, door de Taliban werden aangevallen en geëxecuteerd. Vermoedelijk is zeker één persoon die voor Nederland werkte, om het leven gekomen.

Uit onderzoek voor actualiteitenprogramma Nieuwsuur in september bleek dat zeven op de tien Nederlanders zeggen dat Nederland in principe vluchtelingen uit Afghanistan zou moeten opnemen, maar 17% is daar volledig tegen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment