Nederlanders halen vijf vrouwen en 11 kinderen terug uit Syrië: NOS

Nederlanders halen vijf vrouwen en 11 kinderen terug uit Syrië: NOS

Nederland is bezig met het terughalen van vijf vrouwen en hun elf kinderen uit het vluchtelingenkamp Al Roj in het noorden van Syrië, zo hebben bronnen in de buurt van de operatie verteld. omroep NOS.

De NOS zei dat de vrouwen en kinderen donderdagochtend uit het kamp zijn gehaald en dat hun verblijfplaats op dit moment niet bekend is.

De vijf worden teruggebracht naar Nederland om terecht te staan ​​op beschuldiging van terrorisme, aldus de NOS. Allen hadden het recht geëist om persoonlijk voor de rechtbank te verschijnen, en als ze in april niet terug in Nederland waren, bestond het risico dat hun zaken nooit behandeld zouden worden.

Nederland worstelt met de beslissing wat te doen met zijn jihadistische bruiden en kinderen en de regering heeft gezegd niet actief te zullen proberen Nederlanders terug te halen omdat het te gevaarlijk is voor ambtenaren om de reis te maken.

Toch is Nederland afgelopen juni teruggebracht Ilham B uit Gouda samen met drie kinderen, van wie één een 12-jarige was die door haar moeder zou zijn ontvoerd en meegenomen naar Syrië. Ook Ilham B had het recht geëist om persoonlijk voor de rechtbank te verschijnen – een claim die eerder dit jaar door rechters werd toegewezen.

In juli zeiden ministers dat Nederland er geen gewoonte van zal maken om zijn onderdanen terug te brengen die zich bij IS hebben aangesloten en nu in Syrische kampen zijn, maar kon niet uitsluiten dat meer vrouwen worden gerepatrieerd.

Volgens de Nederlandse veiligheidsdienst AIVD zo’n 120 Nederlandse volwassenen zijn in Syrië, Turkije en Irak, evenals 200 kinderen met een Nederlandse ouder of zeer nauwe banden met Nederland.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment