Nederlanders gaven vorig jaar 1,5 miljard euro uit aan nieuwe fietsen

Nederlanders gaven vorig jaar 1,5 miljard euro uit aan nieuwe fietsen

De verkoop van elektrische fietsen overtrof vorig jaar voor het eerst de verkoop van nieuwe, traditionele fietsen, melden verkeersorganisaties RAI Vereniging en BOVAG donderdag.

Fietsers kochten vorig jaar meer dan 900.000 nieuwe fietsen, waarvan 52% elektrisch, aldus de verenigingen. Daarnaast wisselden nog eens 400.000 tweedehands fietsen van eigenaar.

Maar de verkoop van fietsen daalde over het algemeen als gevolg van problemen in de toeleveringsketen, zeiden de verenigingen, en dook voor het eerst sinds 2017 onder een miljoen. Het aantal verkochte nieuwe fietsen daalde met 16% op jaarbasis, terwijl de verkoop van e-bikes daalde 12%.

De gemiddelde kosten van een nieuwe fiets waren iets meer dan € 1.600, terwijl een e-bike iets minder dan € 2.400 kostte. In totaal gaven Nederlanders vorig jaar 1,5 miljard euro uit aan nieuwe fietsen plus 177 miljoen euro aan tweedehandse tweewielers.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment