Nederlanders brengen mondkapjes terug en verruimen controles coronaviruspasjes, tot weinig protest

Nederlanders brengen mondkapjes terug en verruimen controles coronaviruspasjes, tot weinig protest

Nederland bracht op zaterdag gezichtsmaskers terug in openbare gebouwen en winkels en breidde het gebruik van het coronaviruspassysteem uit, en de meeste mensen leken de verandering zonder protest te accepteren, volgens Nederlandse mediaberichten.

De Financiële krant ging naar Utrecht, waar vorige week de eigenaren van ijsbaan Vechtsebanen zeiden dat ze zouden sluiten uit protest tegen de invoering van strengere maatregelen.

Maar shoppers hadden over het algemeen geen probleem om weer maskers te gebruiken en hoewel winkelmedewerkers zeiden dat ze moeite hadden om mensen te vertellen dat ze een masker moesten gebruiken, was er een brede acceptatie van de noodzaak om actie te ondernemen, aldus de krant.

Ook de introductie van coronaviruspassen om musea te bezoeken weerhield tienduizenden mensen er niet van om zaterdag Museumnacht te komen vieren.

In Amsterdam was het zo druk dat sommige mensen die kaartjes hadden gekocht geen van de georganiseerde evenementen konden bezoeken en de wachtrijen waren op sommige plaatsen zo lang dat er een sluitingstijd van 22.00 uur was voor toegang.

Met name de sluitingstijd om middernacht als gevolg van de coronavirusbeperkingen had een impact op de bezoekersaantallen, terwijl het controleren van coronaviruspassen ook aan de wachtrijen toevoegde, vertelden de organisatoren aan de Wachtwoord.

Hockeyveld

De Volkskrant sprak met ouders die hun kinderen meenamen naar zaterdagochtendwedstrijden bij hockeyclub Berkel en Rodenrijs (HBR).

De club had een student van de plaatselijke hogeschool binnengehaald om de passen van de 18-plussers op weg naar het clubhuis te controleren. Hij zal worden betaald via een overheidsfonds dat is opgericht om de extra controles te financieren.

‘Ik volg de nieuwe regels zoals het hoort’, zegt een moeder uit Barendrecht tegen de krant. ‘Maar ik geloof er niet meer in.’

‘Ik begrijp dat de regering polarisatie probeert te voorkomen, maar daarvoor is het te laat’, zegt een andere moeder. ‘We zullen de niet-gevaccineerde toegang tot sommige delen van de samenleving moeten ontzeggen. Het is jammer, zei ze, ‘maar dat hebben ze alleen aan zichzelf te wijten.’

Op zondag, sommige 20.000 mensen deelgenomen aan een demonstratie tegen de hardere maatregelen in Den Haag.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment