Nederland zit vast met ruim 800.000 doses Novavax

Nederland zit vast met ruim 800.000 doses Novavax

Honderdduizenden doses van het Novavax-coronavirusvaccin dat door de overheid is gekocht voor een geschatte € 15 miljoen, mogen niet worden gebruikt en zullen binnenkort verouderd zijn, Trouw gemeld op vrijdag

Het Novavax-vaccin is geschikt voor mensen die geen boodschapper-RNA-dosis willen. Het mRNA-type vaccin gebruikt nanodeeltjes of liposomen om het mRNA-eiwit af te leveren en het immuunsysteem te activeren om antilichamen te produceren.

Er werden ongeveer 840.000 doses gekocht, maar minder dan duizend mensen hebben het vaccin gebruikt. Sinds 11 maart, toen het vaccin beschikbaar kwam, zijn 655 mensen ingeënt en wachten er nog 329.

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid vertelde de krant dat de vaccins zijn gekocht om in 2022 en 2023 aan de vraag te voldoen. Volgens Trouw zullen de vaccins echter op 31 augustus van dit jaar verouderd zijn.

Het ministerie heeft besloten om 420.000 doses aan andere landen te doneren. Het is twijfelachtig dat ze ze zullen willen, omdat de vaccinvoorraad daar ook is toegenomen, aldus de krant.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment