Nederland wacht drie weken gedeeltelijke lockdown, cafés sluiten om 19.00 uur

Nederland wacht drie weken gedeeltelijke lockdown, cafés sluiten om 19.00 uur

Het kabinet zal op de persconferentie van vrijdagavond een gedeeltelijke afsluiting van drie weken aankondigen, in een poging om het stijgende aantal coronavirusinfecties in Nederland onder controle te krijgen, melden Nederlandse media.

Cafés, restaurants en bars moeten om 19.00 uur sluiten, net als niet-essentiële winkels. Ook krijgen mensen het advies om zoveel mogelijk thuis te werken en het aantal bezoekers te beperken tot maximaal vier, zeggen kabinetsbronnen tegen de NOS.

De maatregelen gaan zaterdag om 19.00 uur in, meldt de NOS.

Volgens de AD, cafés en bars moeten misschien ook de verplichte zitplaatsen terugbrengen, maar er zijn geen plannen om een ​​algemene avondklok in te voeren.

De nieuwe beperkingen zijn ingegeven door een toename van zowel coronavirusgevallen als ziekenhuisopnames. Donderdag werden er meer dan 16.300 nieuwe gevallen gemeld, een dagelijks record, en het aantal mensen op de IC-afdelingen staat nu op 330.

OM ZO TE

Een gedeeltelijke afsluiting van drie weken is meer dan aanbevolen door gezondheidsadviseurs van de overheid, maar wordt gezien als een afweging met ander advies. De regering is niet van plan om bioscopen en theaters te sluiten, zoals het Outbreak Management Team had voorgesteld.

Sportwedstrijden kunnen doorgaan, maar zonder supporters, aldus de NOS. Dat betekent dat het WK-kwalificatieduel van dinsdagavond tussen Oranje en Noorwegen in een leeg stadion zou plaatsvinden.

In de tussentijd wil het kabinet andere maatregelen – zoals de terugkeer van social distancing – in de wet verankeren, aldus de NOS. Het zal een of twee weken duren om dat door beide kamers van het parlement te krijgen.

2G

De ministers hebben echter nog niet besloten of ze overgaan op het zogenaamde 2G-systeem, waarbij coronaviruspassen alleen worden uitgegeven aan mensen die ofwel volledig zijn ingeënt of recentelijk het coronavirus hebben gehad.

Die discussie zal worden voortgezet tijdens de kabinetsvergadering van vrijdagochtend, maar er worden voorbereidingen getroffen om het uit te voeren, RTL Nieuws zei:.

De ministers zullen vrijdagochtend ook de 25 hoofden van de regionale veiligheidsraad informeren over de veranderingen.

De persconferentie vindt plaats om 19.00 uur en DutchNews.nl zal live tweeten terwijl de ministers de nieuwe maatregelen schetsen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment