Nederland stopt plannen om 2G-wet in te voeren ‘in afwachting van nader onderzoek’

Nederland stopt plannen om 2G-wet in te voeren ‘in afwachting van nader onderzoek’

De Nederlandse regering heeft besloten af ​​te zien van plannen om een ​​2G-systeem in te voeren voor toegang tot cafés en evenementen, in afwachting van nader onderzoek, zegt minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers tegen parlementsleden.

Onder 2G zouden alleen mensen die volledig zijn ingeënt of zeer recent coronavirus hebben gehad, in aanmerking komen voor een coronaviruspas voor sommige locaties.

Het plan werd vorig jaar voor het eerst geopperd, maar er is geen meerderheid in het parlement voor steun en de coalitie ChristenUnie is tegen. Parlementsleden zullen ook stemmen over een motie waarin wordt opgeroepen tot ontwerpwetgeving die de weg vrijmaakt voor de introductie van 2G, die later vandaag wordt geschrapt.

Kuipers zei dinsdag tegen Kamerleden dat er nog veel vragen rond het gebruik van 2G zijn die beantwoord moeten worden, onder meer onder welke specifieke omstandigheden het ingevoerd zou kunnen worden.

De maatregel moet ‘in verhouding’ zijn, zei hij.

Onderzoekers van de TU Delft zeiden vorig jaar dat de introductie van een 2G- of 3G-systeem niet veel invloed zal hebben op de huidige golf van gevallen van coronavirus.

‘In het 2G-concept wordt ervan uitgegaan dat niet-gevaccineerde mensen dan minder risicovolle contacten hebben, maar dat is niet altijd het geval’, zegt onderzoeksleider Niek Mouter. Dit betekent volgens hem dat de reductie van het besmettingspercentage in een 2G-situatie in de praktijk wel eens minder dan 10% kan bedragen.

Kuipers vertelde Kamerleden dat dit klein verschil in effectiviteit van 2G en 3G is zo miniem dat ‘er geen behoefte aan is’ snelle invoering van een regeling’ om deze in te voeren.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment