Nederland sluit om tijd te kopen voorafgaand aan de Omicron-piek

Nederland sluit om tijd te kopen voorafgaand aan de Omicron-piek

Nederland gaat vanaf zondagochtend weer in lockdown in een poging tijd te winnen om de impact van de Omicron-versie van het coronavirus af te wenden.

De lockdown, waarbij scholen en hoger onderwijs, alle niet-essentiële winkels, scholen en hogescholen en culturele instellingen worden gesloten, gaat zondagochtend om 05.00 uur in.

Het doel, zegt minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, is om tijd te winnen om zoveel mogelijk mensen de tijd te geven om een ​​boosterinjectie te krijgen en om uit te zoeken hoe ziek mensen kunnen worden met de Omicron-variant zodat ziekenhuizen zich kunnen voorbereiden.

Minister-president Mark Rutte zei dat de nieuwe lockdown onvermijdelijk is gezien de golf van besmettingen die Nederland de komende weken zal treffen. ‘We moeten nu uit voorzorg maatregelen nemen’, zei hij. ‘We moeten de golf die op ons afkomt voor blijven’.

De nieuwe regels bevatten een ‘dringend advies’ dat huishoudens binnen een periode van 24 uur niet meer dan twee gasten ouder dan 13 jaar verwelkomen, behalve op de drie dagen van de kerstvakantie en op nieuwjaarsdag.

Scholen, hogescholen en universiteiten en naschoolse clubs zullen allemaal onmiddellijk sluiten en moeten zich voorbereiden op leren op afstand in de eerste week nadat de vakantie officieel is afgelopen. Ook alle binnensporten zullen stoppen. Buitensporten kan tot 17.00 uur doorgaan, terwijl professionele sportwedstrijden doorgaan, zonder toeschouwers.

Jaap van Dissel, voorzitter van het Outbreak Management Team van de overheid, zei te verwachten dat de Omicron-variant zich snel door heel Nederland zou verspreiden en ergens tussen Kerstmis en Nieuwjaar verantwoordelijk zou zijn voor de meeste infecties.

Omicron, zei hij, is beter bestand tegen de immuniteit die eerdere infecties en vaccinaties bieden dan de vorige varianten. Het is te verschillend van de variant van het coronavirus waarvoor het vaccin is ontwikkeld, zei hij.

‘Ik hoop dat iedereen gebruik zal maken van de booster’, benadrukte hij. ‘Als land zijn we het beste beschermd als zoveel mogelijk mensen een boostervaccinatie krijgen.’

Reis

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei dat mensen op dit moment gewoon op vakantie kunnen blijven.

‘Maar houd je aan de regels van het land waar je heen gaat, ook die van Nederland’, zei hij. ‘Het kan zijn dat je in dat land of als je terugkomt naar Nederland met extra regels te maken krijgt.’

Nederland is momenteel in gesprek over aanscherping van de eisen voor mensen van buiten het Schengengebied. Die omvatten verplichte quarantaine voor iedereen die terugkeert naar Nederland uit een niet-EU-land dat niet volledig is ingeënt.

Die gesprekken vinden volgende week dinsdag en woensdag plaats.

De maatregelen lopen in ieder geval tot 14 januari, maar worden voor die datum herzien.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment