Nederland registreert meer dan 16.000 gevallen van coronavirus in 24 uur

Nederland registreert meer dan 16.000 gevallen van coronavirus in 24 uur

Nederland registreerde donderdag het hoogste aantal gevallen van coronavirus op één dag, met 16.324 mensen die positief testten op de ziekte.

Het cijfer is ruim 3.000 hoger dan het vorige record van 20 december vorig jaar, op het hoogtepunt van de tweede golf. Het zevendaagse gemiddelde steeg ook naar een recordhoogte van 12.319.

Het aantal patiënten in het ziekenhuis bedroeg 1.699, een stijging met 52 sinds woensdag, van wie 330 op de intensive care.

Ook het RIVM meldde donderdag nog eens 26 doden, tegen een gemiddelde van 24 over de afgelopen zeven dagen. Een week geleden was het gemiddelde aantal aangekondigde sterfgevallen per dag 18.

Minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge geven vrijdagavond een persconferentie waar ze naar verwachting ‘lockdown-achtige’ maatregelen aankondigen, waaronder het sluiten van theaters en bioscopen, beperkte aantallen bij evenementen zoals voetbalwedstrijden en eerdere sluitingstijden voor bars en restaurants.

De CoronaCheck-pas is waarschijnlijk ook beperkt tot mensen met een bewijs van vaccinatie of recente infectie, het ‘2G’-systeem dat al wordt gebruikt in landen als Duitsland en Oostenrijk.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment