Nederland heeft meer miljonairs, maar de meeste bezittingen staan ​​alleen op papier

Nederland heeft meer miljonairs, maar de meeste bezittingen staan ​​alleen op papier

Het aantal miljonairs in Nederland heeft voor het zesde jaar op rij gestegen, met begin vorig jaar nog 24.000 mensen op de lijst.

Nederland telt nu ruim 278.000 huishoudens met een vermogen van meer dan een miljoen euro, maar het meeste daarvan staat op papier, in de vorm van onroerend goed en aandelen, aldus het CBS.

De meeste miljonairs wonen in de provincie Noord-Holland, en met name in Laren en Bloemendaal, waar een op de vier huishoudens op papier tenminste meer dan een miljoen euro waard is.

Groningen, Flevoland en Limburg hebben de minste miljonairs per hoofd van de bevolking.

De welvaartsstijging is te danken aan economische groei, stijgende aandelenkoersen en stijgende huizenprijzen, aldus het CBS.

Ongeveer 45% van het vermogen van de miljonairs is in de vorm van aandelen en 21% is in onroerend goed. Tegelijkertijd is onroerend goed goed voor 75% van het vermogen van mensen die door het CBS niet als miljonair worden aangemerkt.

Slechts 3% van de Nederlandse huishoudens heeft een vermogen van minimaal € 10 miljoen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment