Nederland heeft 143.000 woningen die meer dan € 1 miljoen zouden kosten

Nederland heeft 143.000 woningen die meer dan € 1 miljoen zouden kosten

Nederland heeft een toenemend aantal woningen met een waarde van meer dan € 1 miljoen en is nu goed voor 3% van de totale woningvoorraad, volgens vastgoeddatabedrijf Calcasa.

‘Eind 2013 waren slechts 15.000 woningen meer dan € 1 miljoen waard, maar dit is nu opgelopen tot 143.000’, zei Calcasa woensdag. Het totaal steeg vorig jaar met 70% en dat is de grootste procentuele stijging sinds het bedrijf begon met het bijhouden van gegevens.

De meeste woningen van een miljoen euro staan ​​in Amsterdam – zo’n 18.550 in totaal – en 583 zijn geconcentreerd aan de Keizersgracht, waar de meeste woningen plus € 1 miljoen van het land staan.

Den Haag staat op de tweede plaats met 9.300 miljoen euro woningen, gevolgd door Rotterdam (4.050) en Utrecht (3.800). De grootste procentuele stijging van dure woningen deed zich voor in Groningen, waar het aantal woningen van één miljoen euro of meer met 148% toenam.

De lommerrijke plaatsen Bloemendaal en Aerdenhout hebben echter procentueel de meeste miljoen woningen. In Aerdenhout zou 74% van de panden meer dan € 1 miljoen kosten als ze vandaag te koop zouden komen, in Bloemendaal 59%.

De Konijnenlaan in Wassenaar is voor het vierde jaar op rij de duurste straat.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment