Nederland fold met de knuppel in tweede ODI, want een kans op de overwinning smeekt

Nederland fold met de knuppel in tweede ODI, want een kans op de overwinning smeekt

Nieuw-Zeeland overleefde een Nederlandse angst in het begin van de eerste innings voordat het de Nederlandse batting-line-up vernietigde om met een enorme marge van 118 runs te winnen in de tweede One Day International in Seddon Park, Hamilton.

Nadat ze ervoor hadden gekozen om als eerste te bowlen, renden de snelle bowlers van Nederland door de Nieuw-Zeelandse top- en middenrangschikking om ze aan het einde van de powerplay met 32 ​​voor 5 te laten wankelen. Martin Guptill viel als eerste in de vijfde over waarna de vrije val van wickets doorging toen Logan van Beek (4-56) en Fred Klaassen (3-36) de korte bal goed benutten.

Kapitein Pieter Seelaar sloeg in de 23e over om Colin de Grandhomme terug te sturen om Nieuw-Zeeland terug te zetten naar 89 voor zes. Maar elk gefluister van een enorme verstoring werd tot rust gebracht door Latham, die proactief was tegen de spinners en agressief tegen de quicks. Hij zette een samenwerking van 90 runs op voor het zevende wicket met Doug Bracewell (41 uit 51) en leidde in zijn eentje de aanval van Nieuw-Zeeland naar het plaatsen van een formidabele, par-totaal van 264 voor 9 in 50 overs.

‘Al met al was het een dag van frustratie’, zei bondscoach Ryan Campbell na afloop van de wedstrijd. ‘We begonnen briljant, onze agressie in het powerplay was uitstekend. Tom Latham is een uitzonderlijke speler. Hij liet vandaag zien wat een goede techniek en een solide mindset kunnen doen. Helaas kregen we hem er niet uit.’

Nederland werd al vroeg in de achtervolging teruggefloten nadat beide openers waren uitgeschakeld, slechts zeven ballen in de achtervolging. Vikramjit Singh (31 van 71) en Bas de Leede (37 van 58) hielden fort en toonden een rijke reeks vierkante sneden en schijven over en door de covers om een ​​77-run partnerschap aan te gaan dat 12 grenzen tussen hen zag.

Maar hun ontslag op de 23e zorgde voor een verbluffende ineenstorting door spinners Ish Sodhi (2-17) en Michael Bracewell (3-21), toen Nederland uiteindelijk werd uitgeschakeld voor een schamele totaal van 146 in de 35e over.

‘Ik denk dat er tijdens het achtervolgen van 265 momenten waren met de twee jongeren in Vikram en Bas, dat we begonnen te geloven’, zei Campbell. ‘Ik denk dat dat het verschil is tussen een jong team waar ze nog steeds fouten maken en in plaats van meedogenloos te zijn als ze hun voet op iemands nek hebben, laten ze het los.’

‘Zij (de bowlers) gaven hun hart en ziel en als coach, dat is alles wat ik kan vragen, dat ze alles geven.

Campbell suggereerde ook dat ze zouden kijken naar een paar wijzigingen aan de zijkant voor de laatste ODI en het is waarschijnlijk dat Clayton Floyd, de linkerarmspinner, zou kunnen worden opgesteld voor de XI gezien de aangeboden spin.

De laatste ODI, die de laatste van de legendarische slagman Ross Taylor van Nieuw-Zeeland zou zijn, biedt Nederland ook de kans om tien cruciale punten te verzamelen in de World Cup Super League, die meetelt voor kwalificatie voor het WK 2023 in India.

Super League

‘Het eerste wat we zouden doen, is eropuit gaan en absoluut genieten van onze momenten met Ross Taylor op de grond. Het hele ding over ons zijn in de Super League is de kans voor mijn jongeren om tijd door te brengen op het terrein met de beste spelers ter wereld’, zei Campbell.

‘We moeten competitief zijn. We moeten de hitte brengen, we moeten onze passie brengen en onze vaardigheden uitvoeren. Ik denk dat we een paar veranderingen zullen doorvoeren en zullen proberen ons team een ​​beetje te veranderen en andere kansen te zoeken. Maar het gaat nu over onze trots, onze energie en wat we eruit kunnen halen, als we bedenken dat, als we naar huis gaan, we een enorme zomer voor de boeg hebben, we deze kusten in een goed kader moeten achterlaten.

Op maandag 4 april vindt op dezelfde locatie de derde One-Day International plaats.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment