Nederland doneert 745.000 doses AstraZeneca in het buitenland

Nederland doneert 745.000 doses AstraZeneca in het buitenland

Nederland doneert zijn voorraad van 745.000 doses van het anti-covidvaccin AstraZeneca aan landen die de Nederlandse overheid om hulp hebben gevraagd.

Andere vaccins die overbodig zijn, gaan rechtstreeks naar de internationale Covax-programma die vaccins beschikbaar stelt aan ontwikkelingslanden, zei het ministerie van Volksgezondheid.

Nederland schonk eerder vaccins aan Suriname, Indonesië en Kaapverdië. Nu zal de lijst Namibië, Tanzania en Ierland bevatten.

AstraZeneca wordt alleen door huisartsen gebruikt voor mensen ouder dan 60 jaar en onlangs kregen mensen die vreesden dat ze het slachtoffer zouden worden van een zeldzame bijwerking die trombose veroorzaakt, de kans om voor hun tweede injectie te kiezen voor Pfizer.

De Nederlandse bijdrage aan Covax zal tegen het einde van het jaar zo’n 20 miljoen doses bedragen.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment